Opbevaring af pels

  1. Hæng altid pelsen på en bredskuldret bøjle, aldrig på en tynd stålbøjle. Giv din pels nok plads i garderobeskabet, således at den ikke bliver trykket. Undgå bilsæder af kunststof, idet dette river hårene af din pels. Brug evt. bomuldslinned på bilsædet.
  2. Hæng aldrig pelsen i en plastikpose eller gummicoated sæk. Det forhindrer luften i at cirkulere og udtørrer dermed læderet. Brug altid bomuld eller uldposer - også på rejser.
  3. Hvis pelsen bliver våd, skal den rystes godt og hænges til tørre i et godt ventileret rum ved stuetemperatur. Hold pelsen væk fra direkte varme eller en radiator, idet dette kan udtørre både pels og læder. Når pelsen er tør, skal den rystes godt igen. De fleste pelse kan tåle både noget regn og noget sne bedre end uld og anden vinterbeklædning. Red eller børst aldrig en pels.
  4. Sæt aldrig smykker eller lignende fast i pelsen. Brug aldrig skuldertasker eller lignende i forbindelse med pelsen, idet det vil slide hårene af pelsen og give den bare pletter uden hår.
  5. Forsøg aldrig selv at behandle/beskytte pelsen med mølspray.
  6. Undgå at sprøjte parfume eller hårlak på pelsen.
  7. Opbevar altid pelsen på et tørt og køligt sted - send den gerne til www.pelsbox.dk, som er specialister i pelsopbevaring.
  8. Lad gerne pelsen blive specialrenset hos specialister i pelsrens.
  9. Få altid små huller og revner repareret omgående. Dette vil forhindre bekostelige reparationer senere.
  10. Lad ikke pelsen hænge for lyst eller i direkte sol. Lyset kan få pelshårene til at oxydere og dermed skifte farve. Og bemærk venligst, at alle pelse, ligesom vi mennesker, fælder - hvilket er normalt for denne type naturprodukter.

{rsform 3}